Politika piškotkov

Dobrodošli na spletni strani http://bellybee.si, ki je v lasti podjetja Perola, Internatna prodaja, Irena Jurjevec s.p.. Politika uporabe piškotkov v nadaljevanju je oblikovana z namenom, da vam pojasni naše postopke v zvezi z zbiranjem informacij o vas, ko obiščete našo spletno stran s pomočjo piškotkov in ostalih orodij  za spletno sledenje.

Pregled predpisov za soglasje pri piškotkih v SLOVENIJI
Zakonodaja EU določa, da morajo organizacije, ki namestijo piškotke na računalnik obiskovalca preko njihove spletne strani, pridobiti obiskovalčevo “soglasje” po tem, ko mu jasno in razumljivo razložijo, kako se piškotki uporabljajo.

Da bi zadostili tem zahtevam, smo opravili sledeče štiri korake:

 • Identificirali smo piškotke in druge tehnologije za sledenje, ki se uporabljajo na tej spletni strani in namene, ki jih izpolnjujejo. Identificirali smo tudi dodatne informacije kot so rok zapadlosti in ali so piškotki prve ali tretje stranke.
 • Ocenili smo vsiljivost teh piškotkov na pričakovanja obiskovalcev o zasebnosti glede na informacije, zbrane v točki (i) zgoraj.
 • Zagotovili smo »jasne in celovite« informacije o piškotkih na spletni strani, z ustrezno stopnjo razkritja glede na vsiljivost vsakega piškotka.
 • Odločili smo se o primerni strategiji za pridobitev soglasja za piškotke na spletni strani, pri čemer smo upoštevali njihovo uporabnost in invazivnost. Nekatere vrste piškotkov so lahko obravnavajo kot pravne izjeme in pri takih primerih zato ni potrebno soglasje za piškotke.

 
Strategije soglasja, ki se uporabljajo na tej spletni strani
Evropski standardi za pridobitev soglasja za uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za sledenje (kakršni so sledilni piksli ali spletni skripti) (»Piškotki«) se še naprej razvijajo. Strategije izrecnega soglasja (ali »opt-in« strategije) sicer predstavljajo pravno najbolj robustno rešitev za pridobitev soglasja, vendar pa lahko poslabšajo uporabniško izkušnjo in negativno vplivajo na legitimno zbiranje podatkov. Kot alternativa se pojavljajo strategije implicitnega soglasja (ali »opt-out« strategije), ki omogočajo, da se jemlje soglasje kot dano povsod, kjer uporabniki piškotkov izrecno ne zavrnejo, potem ko so jim predstavljena vsa pomembna razkritja v zvezi s piškotki in preprost, za uporabo pripravljen nadzor piškotkov na detajlni ravni. To omogoča obiskovalcem, da sprejmejo piškotke, ki jih hočejo in zavrnejo tiste, ki jih nočejo.

Katera strategija soglasja je primerna za določeno vrsto piškotka, je odvisno od vsiljivosti takšnega piškotka, pri kateri se upošteva:

 • za koga je piškotek (npr. za prvo ali tretjo osebo)
 • kakšne podatke zbira piškotek
 • kakšnemu namenu služi
 • kako dolgo se piškotek ohranja
 • naravo spletne strani, preko katere piškotek deluje.

Za piškotke, pri katerih se zahteva soglasje, sledimo tri-stopenjskemu pristopu pri pridobivanju soglasja obiskovalca:

 • za piškotke z nizko vsiljivostjo:  narejena so izboljšana razkritja v tej Politiki uporabe piškotkov, ki zagotavljajo preprost način za izključitev piškotkov. Kjer obiskovalec spletne strani ne zavrne piškotkov, se avtomatsko sklepa, da je dal soglasje.
 • za piškotke s srednjo vsiljivostjo: uporabljamo enako strategijo kot pri piškotih z nizko vsiljivostjo ter prav tako vsebinska razkritja o uporabljenih piškotkih na primernih spletnih mestih (npr. razkritje o piškotkih okoli ciljnih oglasov ali o drugih funkcionalnostih spletne strani, ki so odvisne od teh piškotkov).
 • za piškotke z visoko vsiljivostjo: se bo implementirala politika predhodnega soglasja (na primer pri uporabi bannerjev se bo avtomatsko prikazalo sporočilo, ki bo zahtevalo od obiskovalca soglasje za piškotke, preden bodo lahko videli želeno vsebino).

Implicitno soglasje za piškotke:
Velja samo za piškotke, ki so razporejeni preko te spletne strani v razred nizke oz. srednje vsiljivosti.

Razkritje piškotkov glede na vrsto raje kot glede na identiteto:
Glede na veliko število piškotkov, ki se pojavljajo na spletni strani, ocena piškotkov v spodnji prilogi "Piškotki" ne razkriva oz. ocenjuje vsiljivost vsakega posameznega piškotka. Namesto tega, grupira piškotke po kategoriji (na primer »oglaševalski piškotki«, »analitični piškotki« in tako naprej) in oceni vsiljivost vsake posamezne kategorije glede na specifične značilnosti piškotkov, ki so v tej kategoriji. To omogoča razkritje piškotkov, ki je bolj preprosto, jasno in razumljivo za uporabnike. Ocena vrst piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, se nahaja v spodnji prilogi "Piškotki" in zagotavlja informacije o njihovem namenu, roku veljavnosti in informacije o zavrnitvi piškotkov (»Kako onemogočiti.«) Povezave na druge spletne strani. Ta spletna stran lahko vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Opozarjamo, da ne nadzorujemo piškotkov / tehnologij sledenja drugih spletnih strani in ta Politika piškotkov ne velja za druge spletne strani.

Priloga "PIŠKOTKI"

Piškotki, potrebni za osnovne namene in funkcije spletnih strani uporabljeni s strani podjetja 3xdvojniw
Ti piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje naše spletne strani. Omogočajo nam zagotavljanje varnosti in učinkovitosti naše strani. Piškotek postavljen za ta namen, se samodejno odstrani iz vaše naprave en mesec po vašem zadnjem obisku spletne strani. Lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da sprejmete ali zavrnete te piškotke. Načini nastavitev se razlikujejo od brskalnika do brskalnika, zato bi morali, za več informacij, na svojem brskalniku obiskati meni Pomoč.

Piškotki za izboljšavo spletnih strani uporabljeni s strani podjetja 3xdvojniw
Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili (kot na primer velikost črk ali nastavitev jezika). Piškotek, ki smo ga postavili v ta namen, se avtomatično odstrani iz vaše naprave, ko zaprete brskalnik. Lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika tako, da sprejme ali zavrne te piškotke. Načini nastavitev se razlikujejo od brskalnika do brskalnika, zato bi morali, za več informacij, na svojem brskalniku obiskati meni Pomoč.

Analitični piškotki in tehnologije Google Analytics, ki služijo ponudnikom storitev 3xdvojniw in drugim podjetjem
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Na vrh