Splošni pogoji poslovanja


Uporaba splošnih pogojev
Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine Bellybee, ki je dostopna na povezavi 
https://www.bellybee.si  (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja Perola, Internetna prodaja, Irena Jurjevec s.p. (v nadaljevanju: 'ponudnik').

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki
Ponudnik: Perola, Internetna prodaja, Irena Jurjevec s.p. (Spletna trgovina Bellybee)
Sedež ponudnika: Okonina 45 b, 3333 Ljubno ob Savinji, DDV: SI38769581

Matična številka: 7226292000

Kontaktni podatki:
E-mail: irena@bellybee.si

Spletna stran: www.bellybee.si
TRR odprt pri DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.: SI56 1966 0501 2783 331

Cene
Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% DDV. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročila
Za oddajo naročila v spletni trgovini Bellybee.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke pod zavihkom »Hitro naročilo«.

Postopek nakupa:

1. Naročilo v obdelavi Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo sprejeto Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. 

3. Blago odposlano Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

4. Vračilo artiklov Vračilo artiklov je možno v 14. dneh od prevzema artikla. Artikel mora biti ob vračilu zapakiran v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter nepoškodovan. Stroške vračila krije naročnik.


Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 5 minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpošljemo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da kurirska služba blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila
Prejeta naročila preko spletne trgovine Bellybee.si lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno ter poslano s spletne trgovine Bellybee.si.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na irena@bellybee.si. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:
- V naslovu sporočila: Preklic naročila
- V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila
 

Odstop od pogodbe in vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: irena@bellybee.si. Potrošnik mora nato blago v nepoškodovani originalni embalaži vrniti podjetju v štirinajstih (14) dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Priložena mora biti kopija računa.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, neoprane in nespremenjene in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki mu je dostavila paket.

Za vrnjene izdelke ponudnik uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši uporabniku (kupcu) z nakazilom na osebni račun kupca.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti na kontaktni e-naslov: irena@bellybee.si.

Vračilu ali zamenjavi blaga obvezno priložite kopijo orginal računa in v celoti izpolnjen obrazec za vračilo/zamenjavo blaga. Obrazec za vračilo/menjavo blaga najdete tukaj: https://bellybee.si/content/6-vracilo-blaga


Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika:  Spletna trgovina Bellybee, Okonina 45 b, 3333 Ljubno ob Savinji.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Plačila
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila.

Uporabnik lahko naročeno blago v spletni trgovini 
www.bellybee.si plača na naslednje načine:
-  z gotovino ob prevzemu pošiljke: V plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo po povzetju. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v paketomatu ali na vaši enoti Pošte Slovenije.
- po predračunu na TRR: Izdelke boste lahko plačali preko katerekoli spletne banke ali preko položnice na banki oz. pošti. Po potrditvi naročila vam bomo posredovali vaš e-mail naslov vse potrebne podatke za izvedbo plačila oz. nakazila.
- preko Paypal računa

Dobavni rok
Ponudnik se bo potrudil, da bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, razen če pride do nepredvidljivih dogodkov na katere ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev). Spletna trgovina Bellybee posluje z zalogo. Vendar se lahko zgodi, da v trenutku naročila določenega artikla ni na zalogi. V tem primeru je rok za dobavo izdelka 10-14 dni.

Več si lahko preberete na povezavi: http://bellybee.si/content/5-nakup-v-spletni-trgovini-bellybee.

Artikel bo dostavljen preko dostavne službe DPD ali preko Pošte Slovenije. Plačnik dostave je ponudnik. Stroške vračila artiklov v primeru pravice, ki jo ima potrošnik po zakonu o varstvu potrošnikov za sklepanje pogodb na daljavo krije kupec. 

Naročila s skupno vrednostjo nad 60€ vam bomo dostavili brezplačno.

Cenik dostave
Vaša naročila pošiljamo preko kurirske službe DPD ali preko Pošte Slovenije s katerima imamo sklenjeno pogodbeno razmerje. 

Strošek dostave znaša 2,90€, če je plačilo po predračunu ali preko Paypal računa ter 3,90€, če je plačilo po povzetju.
Pri nakupu nad 60 EUR (brez vrednosti poštnine) je dostava po Sloveniji brezplačna.

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila.

Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, so približne. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Cene na ponudbi veljajo 3 dni.

Neprevzeti paketi
Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru neprevzetega paketa stranki zaračunamo stroške neprevzetega paketa (stroški poštnine in pakiranja, stroški vrnitve paketa) in pogodbeno kazen v skupnem znesku 15 EUR. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo.

Reklamacije in informacije
V primeru reklamacije ali povpraševanja po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo Bellybee.si pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov 
irena@bellybee.si.

Reklamacija stvarnih napak
Ponudnik jamči za kakovost izdelkov v zakonitem roku, ki začne teči z vročitvijo blaga potrošniku pod pogojem, da je kupec upošteval navodila za uporabo in vzdrževanje izdelka, ki so priložena v paketu. Kupec lahko reklamacijo iz naslova stvarnih napak uveljavlja v skladu z veljavno zakonodajo.

Kdaj je napaka stvarna?  Predvsem kadar artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo ali kadar se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema.

Kako se preverja primernost artikla? Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi? Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku na irena@bellybee.si. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla z dospelostjo na naslov:  Spletna trgovina Bellybee, Okonina 45 b, 3333 Ljubno ob Savinji. Priložiti mora original račun.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

Pritožbe in spori
Ponudnik Spletna trgovina Bellybee spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova irena@bellybee.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS).

Povezava do Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Varnost
Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Varovanje osebnih podatkov
Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega strani www.bellybee.si v celoti ostali shranjeni, varovani in obdelovani s strani Spletne trgovine Bellybee. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje Spletni trgovini Bellybee, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje Spletni trgovini Bellybee, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine www.bellybee.si in podjetja Perola, Internetna prodaja Irena Jurjevec s.p. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Arhiviranje pogodb
Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Perola, Internetna prodaja. Irena Jurjevec s.p., Okonina 45b, 3333 Ljubno ob Savinji. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov irena@bellybee.si.

Pojasnilo
Splošni pogoji poslovanja veljajo od 16.03.2018
Splošni pogoji ter vse ostale informacije lahko podjetje Perola, Internetna prodaja, Irena Jurjevec s.p. spremeni brez predhodnega obvestila.

V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na irena@bellybee.si.

 


Na vrh